

Legal Services Board

Board meeting 2017: Board papers

Date: 23 March 2017

Time: 14:00

Venue: Solicitors Regulation Authority (SRA) Offices,

Boardroom, 24 Martin Lane, London, EC4R 0DR

(Nearest station: Cannon Street)

Lunch will be available at the LSB offices, 3rd Floor, from 1 pm, before travelling to SRA offices.

Toni Whitby | T: 020 7271 0070 | E: toni.whitby@legalservicesboard.org.uk

LEGAL SERVICES BOARD

Agenda

Date: 23 March 2017 Time: 2 pm

Venue: Solicitors Regulation Authority (SRA) Offices, Boardroom,
24 Martin Lane, London, EC4R 0DR

Member attendance:	Mike Pitt (Chair), Terry Babbs, Jemima Coleman, David Eveleigh, Marina Gibbs, Helen Phillips, Jeremy Mayhew, Michael Smyth, Neil Buckley Catharine Seddon [dialling in from 3 pm]
In attendance:	Julie Myers (Corporate Director), Caroline Wallace (Strategy Director), Nick Glockling (Legal Director), Edwin Josephs (Director of Finance and Services), Toni Whitby (Corporate Governance Manager)
Apologies:	
Attendance for agenda items:	Jenny Prior (Items 4, 5, 7 and 8); Kate Webb (Item 9); Chris Nichols (Items 9, 11 and 12); Steve Brooker (Item 10); Dawn Reid (Items 12 and 13), Bryony Sheldon (Item 11)
External attendance:	Steve Green, Chair OLC, Kathryn Stone OBE Legal Ombudsman and Nick Hawkins (Item 4) Dr Jane Martin, Chair of Legal Services Consumer Panel and Lola Bello (Item 6)
Observers:	

Item		Action	Speaker	Timing
1.	Welcome and apologies	Note	MP	14.00
2.	Declarations of interest relevant to the business of the			(10 mins)
	Board			
3.	Items considered out of Board since 18 January 2017:			
	Board Finance Report for January 2017			
	OLC Member and Chair Recruitment and			
	appointments update			
	Governance Items			
4.	OLC budget 2017/18 Paper (17) 10	Approve	OLC/JM	14.10 (20 mins)
5.	OLC performance reporting requirements Paper (17) 11	Discuss	JP/JM/NB	14.30
		and Approve		(20 mins)
6.	LSCP: draft work programme 2016/17 Paper (17) 12	Endorse	Dr Jane	14.50
			Martin/Lola	(15 mins)
	Catharine Seddon dialling in from 3 pm		Bello	
7.	LSB business plan and budget 2017/18 Paper (17) 13	Approve	JP/CW/JM/	15.05
			EJ	(20 mins)
8.	Tripartite operating protocol MoJ/OLC/LSB Paper (17) 14	Review	NB/JM	15.25 (15 mins)
	Break 10 mins			15.40
				(10 mins)
	Policy Items			
9.	Regulatory approach Paper (17) 15	Approve	NG/Kate	15.50
			Webb/Chris Nichols	(15 mins)
10.	Formal reasonable CMA market study Dance (47) 46	A 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10	Steve	16.05
	Formal response to CMA market study Paper (17) 16	Approve	Brooker/ CW	(15 mins)
11.	Cost of regulation Paper (17) 17	Note or d	Chris Nichols/	16.20
		Note and comment	Bryony	(10 mins)
		Johnnoon	Sheldon	(.0

12.	Plan for development of LSB strategy 2018-2021 Paper (17) 18	Note and comment	Chris Nichols/ CW	16.30 (10 mins)
	Operational Items			
13.	Minutes of the previous meeting 18 January 2017	Note	MP	16.40
14.	Action tracker	Review	IVIP	(5 mins)
15.	Chief Executive's progress report Paper (17) 19	Note and comment	NB	16.45 (10 mins)
16.	Finance report for February 2017 Paper (17) 20	Review	EJ	16.55 (10 mins)
17.	Report of Remuneration and Nomination Committee (RNC) 8 February 2017 Paper (17) 21	Note and comment	Chair of RNC	17.05 (10 mins)
18.	Report of Audit and Risk Assurance Committee (ARAC) 10 March 2017 Paper (17) 22	Note and comment	Chair of ARAC	17.15 (10 mins)
19.	AOB	Note and comment	MP	17.25 (5 mins)
	CLOSE			17.30
	PRIVATE SESSION Board Members only		ALL	

Date and time of next meeting: Friday 28 April 2017

Venue: Medical Research Council (MRC), 13th Floor, One Kemble Street, London WC2B 4AN